1. W poszanowaniu praw naszych kontrahentów oraz respektując postanowienia Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 (tekst jednolity z dnia 6 lipca 2002 r. – Dz.U. 2002.101.926) Firma Magma-Art zobowiązuje się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszelkie dane osobowe, które nam Państwo udostępniają, są chronione w sposób pewny i niezawodny. Dostęp do nich ma tylko ograniczona liczba osób – osoby nieupoważnione nie mają do nich dostępu.

2. Administratorem danych osobowych jest: Firma Magma-Art Magdalena Gładysz, ul. Basztowa 4/5,
31-134 Kraków.

3. W naszej hurtowni internetowej magmaart.pl zbieramy następujące dane osobowe:
Imię i nazwisko, nazwa firmy oraz numer NIP – podczas składania zamówienia kontrahent proszony jest o podanie swojego imienia i nazwiska oraz nazwy firmy, w celu możliwości wysłania potwierdzenia otrzymanego zamówienia oraz możliwości kontaktu z kontrahentem.
Adres firmy oraz do korespondencji – jest nam potrzebny do wysyłki zamówionego towaru.
Numer telefonu – jest nam potrzebny w celu szybkiej weryfikacji zamówienia.
Adres email – poprzez email wysyłamy potwierdzenie zamówienia, oraz kontaktujemy się
z kontrahentem.
Adres IP – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane
w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
Pliki cookies – nasza hurtownia do prawidłowego funkcjonowania wymaga włączonej obsługi plików cookies. Jeżeli kontrahent nie zgadza się na zapisywanie plików cookies przez nasz serwis na swoim komputerze, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.

4. Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:
Przy dokonywaniu zakupu w naszej hurtowni.
Przy rejestracji konta, która jest dobrowolna. Przechowujemy te dane w bazie aby ułatwić kontrahentowi kolejne zakupy w naszej hurtowni internetowej.
Przy zapisie na subskrypcję newslettera. Jeżeli kontrahent chce być informowany
o promocjach, wydarzeniach, wyprzedażach i ofertach handlowych może zostać abonentem newslettera. Przystąpienie jest dobrowolne i w każdej chwili można się z niego wypisać.

5. Kontrahent dokonując rejestracji i zamówienia produktów wyraża zgodę na gromadzenie swoich danych osobowych przez Firmę Magma-Art w celu związanym z zawarciem i wykonaniem umowy sprzedaży produktów oraz ich przetwarzania dla potrzeb związanych z realizacją zamówienia, a jeżeli wyrazi zgodę poprzez formularz, również dla celów marketingowo-promocyjnych zgodnie z Ustawą
o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. nr 133, poz. 883). Mogą być one wysyłane na adres e-mail.

6. Każdy kontrahent po rejestracji w hurtowni internetowej magmaart.pl zostaje automatycznie przypisany do Newslettera w celu komunikacji i promocji nowych produktów.
 
7. W dowolnym czasie kontrahent ma prawo do rezygnacji z Newslettera hurtowni internetowej

8. Każdy kontrahent naszej hurtowni internetowej ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakiś względów nie życzy sobie pozostawienia swoich danych osobowych to ma prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszej hurtowni internetowej.

9. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim.

10. Zgodnie z postanowieniami Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. kontrahent naszej hurtowni ma prawo w każdej chwili do wglądu
w swoje dane, do ich korekty oraz do zażądania zaprzestania ich wykorzystywania lub ich usunięcia.